Over ons

Machinefabriek Heezen

Machinefabriek Heezen is al meer dan 50 jaar een verspaner in hart en nieren. 

Het bedrijf werd in 1970 opgericht door P.C. Heezen als draaierij in een garagebox achter het huis. In 1981 namen de 22-jarige broers Piet & Kees Heezen het bedrijf officieel over na het overlijden van hun vader.

De broers besloten direct een compleet nieuwe werkplaats van 400 m2 te bouwen aan de Ambachtsweg in Rhoon. In 1990 werd het park uitgebreid tot 1000 m2 en groeide het machinepark met alle machines en personeelsleden mee. Ons team bestaat nu uit 14 mensen met zeer veel kennis en ervaring, waarnaast we beschikken over een uitgebreid machinepark.

In het begin bestonden de werkzaamheden vooral uit het bouwen van kranen voor Nelcon. Doordat de kranen goedkoper gefabriceerd konden worden in het buitenland, zijn de activiteiten verschoven naar service verlening in het reviseren en nieuw produceren van onderdelen. Al de opgedane kennis en ervaringen worden nog steeds ingezet om onze klanten snel en efficiënt te kunnen ondersteunen. 

Machinefabriek Heezen is daarom nu gespecialiseerd in het nieuw produceren en reviseren van onderdelen voor alles wat gerelateerd is aan kranen en hijsen. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een bekend begrip in de Rotterdamse havens en werken we samen met veel bedrijven, van lokale ondernemers tot grote multinationals.

In 2021 is het bedrijf overgenomen door RAW Industries BV, waarbij de propositie hetzelfde blijft als die van Piet en Kees Heezen: het bieden van goede kwaliteit, snelle service, en betrouwbaarheid.